Raziskovalno področje

Raziskovalna dejavnost ICS, Ljubljana zajema raziskave v razponu od temeljnih interdisciplinarno povezanih družboslovnih, tehničnih in naravoslovnih do aplikativnih in empiričnih raziskav, ki so neposredno namenjene uporabnikom.


ICS, Ljubljana s svojo raziskovalno politiko sledi razvoju sodobnih varnostnih groženj in odzivom na njih, raziskuje aktualne probleme in spremlja korporacijske varnostne trende doma in v svetu.

Raziskave se vpisujejo v sodobne tokove na posameznih področjih in tečejo v interakciji analize tujih in razvijanja lastnih temeljnih konceptov v okviru teorije in prakse korporacijske varnosti. Z vidika objekta raziskav gre za proučevanje celovitih odgovorov pri preprečevanju oziroma zmanjševanju varnostnih tveganj s poudarkom na nacionalno in širše regionalno varnostno okolje ter v njem delujoče ciljne subjekte. Aplikativne raziskave zajemajo empirične podatke in uporabo raziskovalnih metodologij, ki pripomorejo k natančnemu vpogledu v potekajoče procese in k formulaciji ciljev spreminjevalnih posegov ter analizi različnih dejavnikov kvalitete na področju zagotavljanja korporacijske varnosti. Po utečenih klasifikatorjih lahko raziskave opredelimo kot teoretične, temeljne, uporabne, primerjalne, zgodovinske, empirične, longitudinalne, akcijske, kvalitativne, kvantitativne idr.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK